28 березня, Миколаїв відзначає 77-річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників.

Сьогодні, 28 березня, Миколаїв відзначає 77-річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників. У цей славний день ми повертаємося своєю пам’яттю до тієї дати, коли 77 років тому наш народ здобув Велику Перемогу, яка звільнила Україну від фашистського ярма.

Шана всім борцям, які боролися з окупантами, за незламну стійкість і героїчний опір. Тому пам’ять про тих, хто загинув, виборюючи волю і незалежність України на фронтах, у партизанських загонах, підпіллі, національно-визвольних формуваннях, пам’ять про тих, хто прийняв мученицьку смерть у таборах, гестапівських катівнях, від каторжної праці назавжди залишиться в наших серцях.

Нехай нашими неперехідними духовними цінностями, нашими найвищими чеснотами стануть священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння, щирої віри у непорушну єдність поколінь, у щасливе майбутнє нашої незалежної держави.